Columbus Blue Jacketsin tähtipuolustaja Vladislav Gavrikov kaupataan mitä todennäköisimmin ennen maaliskuun NHL:n siirtorajaa.

Gavrikovin nykyinen 2,8 miljoonan dollarin palkalla varustettu sopimus päättyy tähän kauteen. 27-vuotiaasta venäläisestä on tulossa vapaa agentti ensi kesänä.

The Columbus Dispatch -lehden toimittajan Brian Hedgerin tietojen mukaan Gavrikovin agentti Dan Milstein on käynyt viime kesänä GM Jarmo Kekäläisen kanssa alustavia jatkosopimusneuvotteluita, mutta ilman tulosta.

– Milstein ja Kekäläinen ovat hyvissä väleissä. Kumpikaan ei ole julkisesti puhunut neuvotteluiden kulusta. He ovat kuitenkin yhä pattitilanteessa. Viime neuvottelut eivät päätyneet yhteisymmärrykseen. Blue Jackets tuskin haluaa sitoutua Gavrikovin vaatimaan pitkään sopimukseen ja palkkaan, jonka arvellaan olevan yli viisi miljoonaa dollaria kaudessa, Hedger kirjoittaa.

Hedgerin mukaan Gavrikovista voisi saada vaihtokaupassa pelaajamarkkinoiden nykyhinnoilla ykköskierroksen varauksen takaisin. Toronto Maple Leafsin ja Edmonton Oilersin uskotaan olevan kiinnostuneita tällä kaudella 33 ottelussa tehot 2+7=9 kirjanneen venäläispuolustajan palveluksista.