Chris Therien on julkaissut uuden kirjan nimeltä Chris Therien: Road to Redemption. Nimi viittaa parantumiseen pitkäaikaisesta alkoholismista.

Therien oli ison osan aikuisiästään riippuvainen alkoholista, ja turrutti siitä aiheutuvaa pahaa oloa lääkkeillä. Ensimmäinen yritys irtautua päihteistä oli vuonna 2006, mutta lopullinen raitistuminen tapahtui vuonna 2011 AA-kerhon tuella.

Yhtenä merkittävänä tukihenkilönä oli itse juuri raitistunut Philadelphia Flyersin tuolloinen GM Paul Holmgren. Pidemmän selonteon Therienin alkoholismista voit lukea tästä The Hockey Newsin artikkelista.

Flyersia 11 ottelua vaille koko 11 kauden ja 764 pelin NHL-uransa edustanut ex-puolustaja pääsi viimeistä kauttaan 2005-06 lukuunottamatta jokaisena pudotuspeleihin, mutta Stanley Cup jäi saavuttamatta. Kanadaa Therien edusti vuoden 1994 voittaen hopeamitalin.