Columbus Blue Jacketsin taiturimainen tshekkihyökkääjä Jakub Voracek on ollut aivotärähdysoireiden vuoksi sivussa tositoimista nyt kuukauden päivät.

8,25 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Voracek, 33, ei ole näillä näkymin palaamassa askiin vielä aikoihin. Pahimmassa tapauksessa miehen koko jääkiekkoura saattaa olla vaakalaudalla. Asian vahvisti medialle seuran GM Jarmo Kekäläinen.

– Jake on kärsinyt useammasta päävammasta uransa aikana. Tuoreimman loukkaantumisen jälkeen lääkärit suosittelivat pidempää huilia nähdäkseen, häviävätkö hänen oireensa siinä määrin, että hän voi jatkaa pelaamista.

– Emme odota asian ratkeavan lähitulevaisuudessa, vaan annamme hänelle niin paljon aikaa kuin tarve vaatii. Hänen terveytensä pitkällä aikavälillä on nyt kaikkein tärkeintä, Kekäläinen kommentoi medialle.

15 kautta NHL:ssä pelannut Voracek ehti pelata alkukauden aikana 11 ottelua tehoin 1+5=6. Konkarihyökkääjän nykyinen, 8-vuotinen sopimus kattaa vielä ensi kauden.