Carolina Hurricanesin Jesperi Kotkaniemellä oli ennen perjantai-lauantaiyön pelejä allaan peräti yhdeksän ottelun maaliton ja pisteetön putki. Canesin vastuuvalmentaja Rod Brind’Amour oli kommentoinut pelaajan tehotonta tarpomista juuri viikonlopun alla NHL:n nettisivujen jutussa.

– Hänellä on selvästi hankala jakso, mutta tarvitsemme häneltä tehoja. Hän ei pelaa huonosti, mutta tehot ovat jääneet puuttumaan.

Perjantaina suomalainen yllättäen vastasikin huutoon. Kotkaniemi iski Canesille ylivoimalla 0-2-maalin, joka ei tosin kantanut voittoon asti. Boston Bruins juhli jatkoajalla osumin 3-2.

– Otimme liikaa rangaistuksia, ja se kirpaisee meitä tällä hetkellä. Teemme viidellä viittä vastaan jopa todella hyvää työtä. Ajattelen, että aloitimme nytkin hyvin, mutta emme kyenneet pitämään siitä kiinni, suomalainen pohti edustamansa seuran nettisivuilla.

Kotkaniemen kuluvan kauden saldo on 2+2=4. Canes sen sijaan räpeltää jo viiden ottelun tappioputkessa – jonka aikana sen pistepussi on lihonnut samalla jo neljällä pinnalla.