HIFK:n riveissä nähtiin keskiviikkona joukkueen uusi vahvistus, kun Kristian Vesalainen pääsi ensimmäistä kertaa irti helsinkiläisseuran riveissä. Suomalaishyökkääjä siirtyi HIFK:hon Malmö Redhawksista, jossa hän epäonnistui alkukauden aikana.

Liigaan Vesalainen päätti palata, koska viime kaudet ovat olleet vaikeita. Vesalainen pelasi aiemmin neljän kauden ajan NHL-seura Winnipeg Jetsin organisaatiossa, jossa vastuuta tuli vähäisesti. Viime kaudella hyökkääjä pelasi 53 NHL-ottelua, mutta vastuuta tuli keskimäärin alle yhdeksän minuuttia per ottelu.

– Se oli sitä grindaamista. Vähillä minuuteilla koetin pelata paskat housussa niin sanotusti. Ettei vaan tule virheitä.

– Kolme neljä vuotta ehdin siellä olla, eikä se touhu minun osaltani muuttunut oikein miksikään. Se oli sitä neloskenttää. Piti vain tehdä ne tietyt jutut, eikä saanut hirveästi sooloilla. Ei se ollut sellaista, että olisin enää halunnut jatkaa siellä, Vesalainen kertoo llta-Sanomien haastattelussa.

Suomalaisen mukaan hänellä oli Winnipegissä pitkään mieli maassa.

– En voi sanoa voineeni hirveän hyvin. Eniten se oli raskasta juuri henkisesti. Kyllä siinä joutui aina päivisin soittelemaan kavereita läpi, että pääsi irti kiekosta.

– Oli vaikea latautua peleihin. Totta kai yritin parhaani, mutta aika iso pettymys siinä tulee, kun saa pelata sen neljä minuuttia. Se oli kova paikka. Aika pohjalla kävin, Vesalainen myöntää.