Leijonissa muun muassa olympiakultaa ja kaksi maailmanmestaruutta voittanut Jussi Olkinuora ei ole saanut unelma-alkua uralleen Pohjois-Amerikassa.

32-vuotias maalivahti solmi kesällä yksivuotisen sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa, mutta vastuuta on tullut tähän mennessä ainoastaan AHL:n puolella.

NHL-minuutit voivat olla myös tulevaisuudessa tiukassa, koska farmiseura Grand Rapids Griffinsin maalilla Olkinuoralla ei ole ollut helppoa. Seitsemän ottelun jälkeen suomalaisen torjuntaprosentti on 86,7 ja päästettyjen maalien keskiarvo 4,08 ottelua kohden.

AHL:ssä Olkinuora taistelee peliminuuteista yhdessä ruotsalaismaalivahti Victor Brattsrömin kanssa, joka muistetaan myös KooKoosta kaudelta 2020-21. Brattström on esiintynyt seitsemässä ottelussa torjuntaprosentilla 88,4. Päästettyjen maalien keskiarvo on 3,64 ottelua kohden.

Kuten maalivahtien tilastoista saattaa huomata, niin Grand Rapids Griffins on päästänyt tällä kaudella eniten maaleja (53) koko AHL:ssä. Joukkue on tällä hetkellä keskisessä divisioonassa neljäntenä, kun 13 ottelusta on irronnut kuusi voittoa ja seitsemän tappiota.