NHL-kausi 2022-23 käynnistyy tänään, joten tässä vaiheessa on hyvä listata kesän merkittävimpiä pelaajasiirtoja.

Tässä artikkelissa NHLSuomi nostaa esille kesän kolme kovinta pelaajahankintaa, joiden listaaminen ei ollut missään nimessä helppoa, sillä NHL:ssä on tapahtunut useita isoja siirtoja.

1. Johnny Gaudreau Calgary Flames -> Columbus Blue Jackets

Viime kaudella NHL:ssä uskomattomat 115 tehopistettä takonut Johnny Gaudreau päätyi kesällä Columbus Blue Jacketsin GM:n Jarmo Kekäläisen haaviin. 29-vuotias yhdysvaltalainen on yksi sarjan parhaimmista pelaajista, joka olisi vahvistanut mitä tahansa seuraa NHL:ssä, joten puhutaan todella merkittävästä vahvistuksesta.

Gaudreaun hankinnan myötä joukkueen odotetaan etenevän vähintääkin pudotuspeleihin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty, sillä divisioona on kova.

Suomessa yhdysvaltalainen tulee olemaan tarkassa seurannassa, sillä hän pelaa ainakin alkukaudesta Patrik Laineen kanssa samassa ketjussa. Kaksikon odotetaan tekevän hirmuista jälkeä NHL-jäillä.

Viime kausi: 82 ottelua, 40+75=115

2. Jonathan Huberdeau Florida Panthers -> Calgary Flames

Matthew Tkachukin kanssa samassa kaupassa toiseen suuntaan liikkunut Jonathan Huberdeau on valtava vahvistus Calgary Flamesille. 29-vuotias kanadalainen sijoittui viime kaudella NHL:n pistepörssin kolmoseksi, kun 80 ottelussa syntyi peräti 115 tehopistettä. Yhdessä vaiheessa kautta näytti jopa siltä, että Huberdeau voittaisi koko pistepörssin.

Kanadalaistähti on mestaruutta tavoittelevan Flamesin tärkeimpiä pelaajia. Huberdeau on vakuuttanut monet jo harjoitusleirillä, kun hyökkääjää on kuvailtu jopa ”Flames-historian parhaimmaksi syöttäjäksi” ennen ainuttakaan virallista ottelua.

Viime kausi: 80 ottelua, 30+85=115

3. Matthew Tkachuk Calgary Flames -> Florida Panthers

Matthew Tkachuk onnistui nousemaan viime kaudella uudelle tasolle. Yhdysvaltalaishyökkääjä oli yltänyt aiemmin parhaimmillaan ”vain” 77 tehopisteen kauteen, mutta nyt hän takoi peräti 104 tehopistettä. Kauden jälkeen Tkachukin matka jatkui Florida Panthersiin, jossa odotukset ja paineet ovat valtavat, sillä joukkue jahtaa tosissaan Stanley Cupia. Yhdysvaltalaiselta odotetaan isoja tekoja läpi kauden, kun hän pääsee häärimään ykkösketjussa kapteeni Aleksander Barkovin vierellä.

Viime kausi: 82 ottelua, 42+62=104