NHL:n runkosarja alkaa huomenna ja tässä NHLSuomen kausiennakossa tarkastellaan pelaajia, joiden voidaan odottaa tekevän lopullisen läpimurtonsa alkavalla kaudella.

1. Matty Beniers, Seattle Kraken

Matty Beniers, 19, pelasi viime kaudella kymmenen ottelua NHL:ssä Seattle Krakenin miehistössä. 2021-vuoden toinen varaus on itsevarma ja tasapainoinen luistelija, joka pystyy operoimaan molemmissa kenttäpäädyissä.

Yhdysvaltalaishyökkääjä on dynaaminen ja nopeatempoinen kiekonkuljettaja ja pystyy kääntämään pelin rytmiä vauhdikkailla suunnanmuutoksillaan sekä löytämään tilaa ohittaakseen vastustajan puolustajat. Vahvana ehdokkaana vuoden tulokaspalkintoa jahtaavaa sentterin odotetaan johtavan Krakenin ykkösketjua alkavalla kaudella.

Viime kaudella: 10 ottelua, 3+6=9

2. Bowen Byram, Colorado Avalanche

Bowen Byram, 21, pelasi viime kaudella 30 ottelua Colorado Avalanchen takalinjoilla. 2019-vuoden neljäs varaus on poikkeuksellisen lahjakas puolustaja, joka tuntee vahvuutensa ja pelaa niiden mukaan.

Kanadalaispuolustajan luistelutaito on huippuluokkaa ja hän on parhaimmillaan pelatessaan energistä ja nopeatempoista kiekkoa. Hyvien kiekonkäsittelytaitojensa vuoksi Byram onnistuu pitämään kiekkoa paineistettunakin ja pystyy tekemään harkittuja päätöksiä joukkuekavereidensa eduksi. Byramin odotetaan pelaavan Avalanchen toisessa pakkiparissa alkavalla kaudella.

Viime kaudella: 30 ottelua, 5+12=17

3. Alexis Lafrèniere, New York Rangers

Alexis Lafrèniere, 20, pelasi viime kaudella täyden kauden New York Rangersin miehistössä. 2020-vuoden ykkösvaraus on hyvä kiekonkuljettaja ja pystyy taivuttamaan vastustajan puolustusrintamaa tuodessaan kiekkoa hyökkäysalueelle.

Kaksi NHL-kautta pelannut kanadalaishyökkääjä ei ole onnistunut vielä tekemään todellista läpimurtoaan, ja alkavalla kaudellakin läpi lyömiseen vaikuttaa paljon päävalmentaja Gerard Gallantin pelisysteemi ja roolittaminen. Pelinrakentaminen ja erikoistilannepelaaminen vaatii vielä Lafrènieren kohdalla hiomista, mutta kokonaisvaltaisesti hän on parantanut kausi kaudelta.

Viime kaudella: 79 ottelua, 19+12=31

4. Vasili Podkolzin, Vancouver Canucks

Vasili Podkolzin, 21, pelasi viime kaudella täyden kauden Vancouver Canucksissa. 2019-vuoden kymmenes varaus on räjähtävän nopea luistelija ja taitava laitahyökkääjä.

Venäläishyökkääjä tekee kovaa töitä ja pelaa aggressiivisesti. Hyvästä pelinlukutaidostaan ja kiekonkäsittelystään huolimatta läpimurron tekeminen riippuu osaltaan päävalmentaja Bruce Boudreaun roolituksesta. Nuorukaisella on kaikki mahdollisuudet nousta urallaan maalipyssyksi, ja ominaisuuksillaan hän pystyy pakottamaan Boudreaun peluuttamaan häntä kuuden kärkihyökkääjän joukossa.

Viime kaudella: 79 ottelua, 14+12=26

5. Owen Power, Buffalo Sabres

Owen Power, 19, pelasi viime kaudella kahdeksan ottelua Buffalo Sabresin NHL-miehistössä. 2021-vuoden ykkösvaraus on lähes kaksimetrinen, ja dominoinut yliopistosarja NCAA:ssä ennen näkemättömällä tavalla.

Isosta koostaan huolimatta kanadalaispakki on ilmiömäisen nopea luistelija. Kiekon kanssa harvoin virheitä tekevä Power ei epäröi jakaa lyhyitä syöttöjä ja näin ollen antaa joukkuetovereidensa tehdä suurinta jalkatyötä hyökkäyksiin lähdöissä. Pian 20-vuotta täyttävä pakki pystyy jakamaan myös pitkiä avauksia hyvän pelisilmänsä turvin. Power tulee ansaitsemaan isoja minuutteja Sabresin takalinjoilla alkavalla kaudella eikä mikään osoita, etteikö hän pystyisi vastaamaan hänelle asetettuihin vaatimuksiin. Hänellä on mahdollisuus voittaa vuoden parhaalle tulokkaalle myönnettävä Calder Trophy jo kolmantena puolustajana neljän viimeisen vuoden aikana.

Viime kaudella: 8 ottelua, 2+1=3