Esa Tikkanen pitää Tyynenmeren divisioonan suurimpina suosikkeina Calgary Flamesia ja Edmonton Oilersia.

”Tikin” mukaan Oilersilla on kasassa kova joukkue, mutta yhteen osa-alueeseen NHL-legenda ei luota. Oilersin maalilta Mikko Koskinen on lähtenyt ja sisään on tullut Jack Campbell.

– Oilersilla tulee olemaan iso maalivahtiongelma. En näe Campbellissa yhtään minkäänlaista potentiaalia, ja sitä paitsi hän on jo 30-vuotias! En ymmärrä, minkä takia Edmonton ei antanut Koskiselle kunnon mahdollisuutta. Hän sai tavallaan pelata paljon, muttei silti ihan täyttä mahdollisuutta. Sen sijaan Oilers peluutti maalivahtivalmentajan 40-vuotiasta parasta kaveria Mike Smithiä ja teki hänelle neljän miljoonan dollarin sopimuksen, Tikkanen jyrisee Unibetin haastattelussa.

Tällä kaudella Tikkanen odottaa isoja onnistumisia myös Jesse Puljujärveltä. Mikäli tulosta ei kuitenkaan tule, niin suomalaishyökkääjä olisi hyvä laittaa ”lihoiksi”.

Puljujärven on aika näyttää, mitä osaa. Viime kauden 36 pistettä osoittivat, että edellytyksiä on. Nyt pitää katsoa 20–30 peliä, antaa kunnon sauma, ja jos homma ei toimi, niin mies kaupaksi. ”Pulju” on vieläkin vasta 24-vuotias, hänellä on mahdollisuudet tehdä vaikka millainen ura NHL:ssä, Tikkanen luottaa.

Lue Tikkasen koko haastattelu täältä.