NHL-kausi alkaa jo huomenna. NHLSuomi ennakoi tulevaa kautta listaamalla parhaat pelaajat jokaiselta pelipaikalta. Tällä kertaa vuorossa ovat sentterit.

5. Steve Stamkos, Tampa Bay Lightning

Steven Stamkos pelasi pitkästä aikaa ehjän kauden ja näytti, mihin hän pystyy. Hän paukutti runkosarjassa 81 otteluun tehot 42+64=106. Hänen laukauksensa on yksi koko NHL:n parhaista. Veto lähtee suoraan syötöstä vaarallisesti pienestä kulmastakin, ja Stamkos pystyy tekemään mitättömistäkin tilanteista vaarallisia maalipaikkoja.

4. Sidney Crosby, Pittsburgh Penguins

Sidney Crosby jäi viime kaudella pahasti nuorempien sentterien varjoon, mutta tehoja tuli hurjaan tahtiin. Hän iski runkosarjassa 69 matsiin tehot 31+53=84. Pudotuspeleissä sama laulu jatkui ja kuudessa ottelussa tehot olivat 2+8=10. Ikää Crosbylla on jo 35 vuotta, mutta toistaiseksi se ei ole näkynyt millään muotoa hänen otteissaan.

3. Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche

Nathan MacKinnon kärsi viime kaudella loukkaantumisista, mutta paukutti silti 65 otteluun tehot 32+56=88. Hänen luistelunsa ei ole ehkä yhtä sulavaa kuin vaikkapa Connor McDavidilla, mutta hänen huippunopeutensa on aivan NHL:n kärkeä. Kun tähän vielä yhdistetään, miten hyvin MacKinnon pystyy kiekkoa vauhdissa käsittelemään, on hänen pistepotentiaalinsa aivan liigan kärkeä.

2. Auston Matthews, Toronto Maple Leafs

Kokonaisvaltaisesti Auston Matthews ei ole MacKinnonia parempi, mutta hänen laukauksensa on aivan poikkeuksellinen. Veto lähtee todella pienestäkin tilasta lujaa ja tarkasti. Hänen laukauksensa on todella vaikea luettava maalivahdeille, ja sen takia Matthews paukuttikin viime kaudella 60 maalia. Suoritusta on pakko arvostaa, ja siksi hän on listalla kakkosena.

1. Connor McDavid, Edmonton Oilers

Connor McDavid on aivan eri tasolla muiden pelaajien kanssa. Hän saa toistuvin väliajoin vastustajan puolustajat näyttämään kaljaliigapelaajilta. McDavid pystyy käsittelemään kiekkoa taitavasti pienessäkin tilassa ja hurjassa vauhdissa, mikä saa pakit näyttämään pujottelukartioilta. Viime kaudella McDavid iski runkosarjassa käsittämättömät 123 tehopistettä. Hän voitti myös pudotuspelien pistepörssin 33 tehopisteellä, vaikkei Edmonton edes pelannut finaaleissa.