Jääkiekkoasiantuntija Esa Tikkanen kertoo Unibetin tuoreimmassa ennakossa oman näkemyksensä NHL:n keskisen divisioonan voimasuhteista.

”Tikin” mukaan divisioonan suurin suosikki on hallitseva mestari Colorado Avalanche, joka lähtee kauteen todella vahvalla kokoonpanolla.

– Avalanche on tämän divisioonan ehdoton ykkössuosikki. Stanley Cupin voittanut ryhmä ei ole heikentynyt käytännössä yhtään. Ainoastaan maalivahtipeli pitää nostaa esille. Mestaruuden voittanut Darcy Kuemper lähti Washingtoniin, joten sillä osastolla on aukko paikattavana, Tikkanen toteaa.

– New York Rangersista tulleella Aleksandar Georgijevillä on nyt iso näyttöpaikka maalilla. Rangersissa hän väläytteli, muttei tehnyt kunnon läpimurtoa. Nyt on sen aika. Kun Georgijev pelasi TPS:ssä, en uskonut hänellä olevan asiaa NHL:ään ylipäätään, mutta mitä vielä, Tikkanen naurahtaa.

Ennakkoon divisioonan heikoin joukkue on puolestaan jälleen kerran Arizona Coyotes. Mitä tälle seuralle täytyisi oikein tehdä, että se saataisiin nousuun?

– Myydä. 5 000 katsojan halli, eihän siinä ole mitään järkeä NHL-tasolla! Jos joukkue olisi uudelleenrakennusvaiheessa, tilanne olisi tietenkin ihan toinen, mutta nyt Coyotes ei edes rakenna mitään. Se on vain joka vuosi huono. Quebec Cityyn, kiitos! Tikkanen näkee.

Mikäli haluat kuulla, mitä mieltä Tikkanen on divisioonan muista joukkueista, kuten suomalaisittain mielenkiintoisesta Dallas Starsista, niin voit lukea kausiennakon kokonaisuudessaan täältä.