Chicago Blackhawksin kapteeni Jonathan Toews myöntää seuransa kesällä tekemien pelaajakauppojen olleen alkuun tyrmäävä takaisku.

Uudelleenrakennuksen keskellä oleva 2010-luvun dynastiaseura kauppasi toisaalle mm. huipputaitavan pistelinkonsa Alex DeBrincatin sekä kesän 2018 varaustilaisuuden kolmosnimi Kirby Dachin.

– Jonathan Toews kertoi olleensa vihainen DeBrincatin ja Dachin treideistä, mutta ymmärtäneensä sitten GM Kyle Davidsonin ratkaisun. Hänen mielestään Dachilla on yhä valtavasti käyttämätöntä potentiaalia. Toewsin mielestä Dachille ei koskaan annettu reilua tilaisuutta osoittaa kykyjään Chicagossa, Blackhawksia läheltä seuraava sisäpiiritoimittaja Mark Lazerus kertoo.

Viime kausi oli kesällä Montreal Canadiensiin kaupatulle Dachille ensimmäinen täysi sesonki NHL:ssä. 21-vuotias sentterilupaus pelasi lopulta 70 ottelua tehoin 7+19=26.

Myös Toewsin sekä toisen Blackhawks-legenda Patrick Kanen nimet ovat pyörineet koko kesän ajan NHL:n siirtohuhuissa. Kahden seuraikonin sopimukset umpeutuvat ensi kesänä, minkä vuoksi Blackhawksin uskotaan kauppaavan kummankin toisaalle viimeistään NHL:n siirtotakarajalla.