Vancouver Canucksin päävalmentaja Bruce Boudreau on paljastanut medialle hyytävän seikan 21 vuoden takaisista WTC-iskuista.

Konkarivalmentaja toimi tuolloin Los Angeles Kingsin farmiseura Manchester Monarchsin päävalmentajana ja miehen oli tarkoitus lentää kahden seuran kykyjenetsijän kanssa United Airlinesin lennolla 175 Los Angelesiin 11. syyskuuta 2001. Kingsin päävalmentajana tuolloin toiminut Andy Murray päätti kuitenkin viime hetkellä järjestää organisaation valmentajille illallisen päivää aiemmin, 10. syyskuuta. Tämän vuoksi Boudreau vaihtoi lentonsa päivää aiemmaksi.

Tämä pelasti lopulta sittemmin pitkän uran NHL-päävalmentajana tehneen Boudreaun hengen, sillä kyseinen United Airlinesin lento 175 törmäsi lopulta eteläiseen WTC-torniin vieden kaikkien lennolla olleiden hengen.

– Andy Murray… no, hän pelasti henkeni, Boudreau kertoo Postmedian haastattelussa.

Kingsin kykyjenetsijänä toimineilla Garnet ”Ace” Baileyllä sekä Mark Davisilla ei käynyt yhtä hyvä tuuri. Kaksikko ei luonnollisesti osallistunut valmentajien illalliselle, vaan lensi 11. syyskuuta juuri samaisella lennolla 175, jolla Boudreaunkin piti aiemmin lentää. Varsinkin Baileyn menetys kolahti Boudreaulle kovaa.

– Ajattelen häntä yhä usein. Olimme hyvin läheisiä. Hän oli suojelijani. Jos joku sanoi jotain pahaa, hän oli heti paikalla tukemassa. Se oli valtava menetys. Kaikki rakastivat häntä, Boudreau muistelee.

Boudreau on sittemmin toiminut NHL-päävalmentajana Washington Capitalsissa, Anaheim Ducksissa, Minnesota Wildissa sekä nyt Canucksista. Upean uran päättyminen ennen aikojaan oli lopulta vain hiuskarvan varassa.