NHL:ään varattu hyökkääjä Mikael Hakkarainen, 24, joutuu lopettamaan peliuransa synnynnäisen sydänsairauden takia, Jatkoaika.com uutisoi.

Hakkarainen pelasi viime kaudella Ruotsissa Västerås IK:n riveissä. Espoon Bluesin kasvatti pelasi myös yhden ottelun TPS:ssä.

Hakkaraisella diagnosoitiin trabekuloiva kardiomyopatia. Nuori hyökkääjä oli ennen sairauden toteamista saanut koronaviruksen ja palannut ennenaikaisesti kaukaloihin.

– Sain koronan tammikuun lopulla. Tuli kovat oireet ja menin pelaamaan liian aikaisin. Huhtikuusta asti olen ollut tekemättä mitään ja tarkkaillut, mikä tilanne on. Nyt on tullut tieto, että minulla on synnynnäinen sydänsairaus LVNC eli trabekuloiva kardiomyopatia, Hakkarainen kertoi Jatkoajalle.

Sairas estää Hakkaraiselta jääkiekon pelaamisen.

– Se tarkoittaa, että minulla on suurempi riski saada sydänkohtaus kentällä – varsinkin kun tulee kontaktitilanteita. Olisi ollut kova hinku pelaamaan ja olisin saanut pelipaikan, mutta terveydellä ei voi leikkiä.

Hakkarainen on Chicago Blackhawksin vuoden 2018 viidennen kierroksen varaus. Hän siirtyi kesällä 2021 Vegas Golden Knightsiin kohua aiheuttaneessa vaihtokaupassa, jossa Blackhawksin suuntaan matkasi pelkästään tuleva Hall of Fame -maalivahti Marc-Andre Fleury.