Tampa Bay Lightningin vuoden 2020 Stanley Cup -mestarihyökkääjä Cedric Paquette on siirtymässä huhujen mukaan ensi kaudeksi KHL:ään.

Venäläissivusto Sport24.ru uutisoi, että 29-vuotias Paquette olisi tekemässä sopimuksen valkovenäläisen Dinamo Minskin kanssa.

Itsevaltaisen presidentin Aljaksandr Lukasenkan johtama Valko-Venäjä on ollut iso Venäjän tukija ja apu Ukrainaan kohdistuneessa brutaalissa hyökkäyssodassa. Valko-Venäjän maajoukkueet hyllytettiin viime keväänä kaikesta IIHF:n alaisesta toiminnasta.

KHL:ään on siirtynyt viime kevään ja kesän aikana erityisesti lukuisia kanadalaisia ja yhdysvaltalaisia. Suomalaispelaajia ei ole tällä hetkellä KHL-seurojen mukana.

Paquette on pelannut NHL:ssä yhteensä 448 runkosarjaottelua Tampa Bay Lightningin, Carolina Hurricanesin, Ottawa Senatorsin ja Montreal Canadiensin riveissä. Kookkaalle hyökkääjälle on kertynyt NHL:ssä myös arvostettavat 95 ottelua pudotuspeleissä.

Paquette pelasi viime kaudella Montreal Canadiensin riveissä 24 ottelua tehopistein 0+2. Hän teki AHL:n runkosarjassa 14 ottelussa tehopisteet 9+1.