Oleg Tverdovsky oli vuonna 1995 Anaheim Ducksissa tulokaskauttaan pelaava superlupaus. Edellisvuonna koko varaustilaisuuden toisena varatun venäläis-ukrainalaisen puolustajan kotopuolessa oli kuitenkin kauden aikana pahemman luokan perhekriisi.

Synnyinkaupungissa, Ukrainan Donetskissa, Tverdovskyn isän päähän kolautettiin sellaisella voimalla, että maahan paiskautuneet kasvot menivät aivan uuteen uskoon. Tämän jälkeen tulevan kaksinkertaisen Stanley Cup -voittajan Sport-Expressille antaman haastattelun mukaan tämän äiti työnnettiin autoon ja vietiin pois.

Rosvot vaativat lunnaita 200 tuhannen dollarin verran. Summaa ei maksettu, vaan Donetskissa syntyneen agentin vaikutusvaltaisen donetskilaistuttavien avulla homma saatiin ratkaistua kahdessa viikossa.

Tverdovsky ei saanut kertoa asiasta kellekään, koska se olisi vaarantanut pelastusoperaation. Siksi hänen täytyi pelata NHL:ssä koko tuo aika.

Hurjaksi tapauksen tekee myös se, että sieppauksen takana oli Tverdovskyn ensimmäinen valmentaja, johon hänellä oli varsin hyvät välit. Nykyään Yhdysvalloissa juniorivalmentajana toimiva yli 700 NHL-ottelun konkari ei edelleenkään suostu kertomaan valmentajan nimeä, sillä ei toivo tälle mitään pahaa. Tuomioksi rikoksesta tuli kahdeksan vuotta vankeutta. Sport-Express sai ex-luotsin nimen selville, mutta hän menehtyi 59-vuotiaana viisi vuotta sitten.