Suomalaispuolustaja Sami Vatanen siirtyi viime kaudeksi Eurooppaan pelattuaan sitä edeltävät yhdeksän kautta Pohjois-Amerikassa. Kulunut kausi sujui Sveitsin pääsarjassa Genève-Servette HC:n joukkueessa.

Toukokuun lopulla Vatanen päätti jatkaa uraansa samassa joukkueessa jatkossakin. Hän solmi nimittäin kaksivuotisen jatkosopimuksen Servetten kanssa.

31-vuotias Vatanen paljasti Iltalehdelle neuvotelleensa myöskin NHL-sopimuksesta ensi kaudelle. Paluu taalaliigaan ei kuitenkaan toistaiseksi toteutunut, nimittäin puolustaja ei saanut sopivaa tarjousta. Näin hän päättikin jatkaa pelejään Sveitsin maalla.

– Tärkeää minulle on se, että saan riittävästi peliaikaa, niinpä valitsin tälläkin kertaa Sveitsin. Ihan tyytyväisin mielin tässä ollaan. Sekin on mahdollista, että palaan vielä NHL-kaukaloon, mutta seuraavaksi keskityn peleihin Sveitsissä, Vatanen kuvailee IL:lle.

Menneellä kaudella Vatanen tykitti Servetten paidassa 38 runkosarjaotteluun komeat tehopisteet 9+30=39. Kahdessa pudotuspelimatsissa hän iski yhden maalin. Viime kaudella Vatanen oli voittamassa myöskin Leijonissa maailmanmestaruuden sekä olympiakultaa.

Vatanen ehti pelaamaan NHL:ssä yhdeksän kauden aikana 473 runkosarjaottelua (47+153=200) sekä 51 pudotuspeliä (6+20=26). Hän edusti Anaheim Ducksia, New Jersey Devilsiä, Carolina Hurricanesia sekä Dallas Starsia.