Tämän kesän NHL:n varaustilaisuus mullisti 18-vuotiaan suomalaishyökkääjä Joakim Kemellin elämän. Nashville Predators varasi pelaajan ykköskierroksella 17:ntenä, ja tuo varaus tuntui yllättävän seuran.

Joukkueen vara-GM:nä ja pelaajakehityksen johtajana toimiva Scott Nichol kertoi mielenkiintoisen paljastuksen NHL:n verkkosivujen jutussa.

– Meillä ei ollut paitaa hänen nimellään, sillä emme uskoneet hänen olevan vapaana niin myöhään. Hän oli meidän omissa listauksissamme paljon korkeammalla.

Palokan Kiekon kasvatti siis taisi mennä isommalla numerolla, kuin mitä ainakin tämä asiantuntija arveli.

– Toivoimme, että hän olisi vapaana meidän vuorollamme ja olimme todella iloisia, kun näin kävi.

Viime kausi oli alle 18-vuotiaiden MM-pronssin voittaneelle hyökkääjälle läpimurto. Hän iski kotimaassaan jääkiekkoliigan JYPissä 39 pelissä teho 15+8=23, alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa saldo oli viidessä pelissä komea 6+2=8.

– Hän tekee maaleja, hän on dynaaminen pelaaja ja hänellä riittää kokoa nuoreksi pelaajaksi. Joukkueemme tarvitsee maalintekijöitä. Maalinteon taitoa on vaikea opettaa, mutta Kemell on osoittanut olevansa luontainen maalintekijä. Hänellä on NHL-tason laukaus.