Suomalainen hyökkääjälupaus Samu Tuomaala on tällä hetkellä hyvin onnekkaassa tilanteessa urapolullaan.

19-vuotias Tuomaala on Philadelphia Flyersin 2. kierroksen (#46) varaus kesältä 2021. Viime kaudella hän pelasi loppukauden lainalla Liigassa Jukurien riveissä, jossa hän jatkaa myöskin ensi kaudella.

Näin ollen Tuomaala pääsee kehittymään kahden suomalaisen NHL-legendan alaisuudessa. Flyersin pelaajatarkkailijana ja nuorten pelaajien kehitysvalmentajana toimii nimittäin yli 900 NHL-ottelua urallaan pelannut Sami Kapanen, jonka kanssa Tuomaala tekee tiivistä yhteistyötä. Jukurien päävalmentajana toimii puolestaan yli 1 200 NHL-ottelun Olli Jokinen, joka valmistautuu toiseen kauteensa mikkeliläisseuran pääkäskyttäjänä.

Tuomaala oli mukana Flyersin nuorten pelaajien kehitysleirillä, jossa paikalla oli myös Kapanen.

– Hänen mukana oleminen on todella hienoa. Jos en ymmärrä jotain, voin aina kysyä häneltä. Hän auttaa minua kaikissa tilanteissa, Tuomaala kiitteli Kapasta NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Tulevaa Liiga-kautta Tuomaala odottaa myös jo innolla.

– Siitä tulee hauskaa. Olli on loistava valmentaja minulle, ja Mikkeli on tällä hetkellä paras paikka minulle, Tuomaala kehui.

Ensi kaudella Tuomaalan tavoitteena on tehdä läpimurto miesten tasolla. Hän haluaa lunastaa Jukureissa häneen kohdistuvat odotukset ja napata paikan joukkueen kärkiketjuista, kuten Aatu Räty teki seurassa viime kaudella.

– Haluan päästä toteuttamaan omaa peliäni. Sitä mitä olen aiemmin pelannut. Haluan myös pelata aiempaa tasaisemmin, sillä hyvän ja huonon pelin välillä ei saisi olla paljoa eroa. Haluan saada onnistumisia hyökkäyspäässä, Tuomaala niputti.

Viime kaudella Tuomaala pelasi ensin AHL:ssä Lehigh Valley Phantomsissa kaksi ottelua ilman pisteitä. Sieltä hän siirtyi lainalle Liigaan ja Sportin paitaan. Vaasassa hän pelasi 13 ottelua pistein 1+1, kunnes siirtyi Jukureihin loppukaudeksi. Mikkelissä hän ehti pelaaman kahdeksan runkosarjapeliä tehoin 0+1 sekä yhden pudotuspelin pisteittä.