Suomalaispuolustaja Olli Määttä siirtyi viime viikolla Los Angeles Kingsin riveistä Detroit Red Wingsiin yksivuotisella sopimuksella.

Red Wings on hankkinut joukkueeseensa kovia vahvistuksia viime viikkoina. Heihin kuuluvat Määtän lisäksi muun muassa Ville Husso, Andrew Copp, David Perron sekä Dominik Kubalik. 27-vuotias Määttä lähteekin suurin odotuksin kohti tulevaa kautta.

– Olen innoissani tästä tilaisuudesta. Joukkueessa oli hyviä pelaajia jo ennen kuin vapaiden pelaajien siirtomarkkinat alkoivat, mutta nyt viimeaikaiset hankinnat ovat nostaneet toiveita siitä, että joukkue haluaa menestyä. Haluan todellakin olla osana sitä, Määttä kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Määttä on pelannut NHL:ssä kaudesta 2013-14 lähtien. Hän on edustanut Kingsin lisäksi Pittsburgh Penguinsia ja Chicago Blackhawksia. Hänen tilillään on kaikkiaan 534 pelattua runkosarjaottelua (30+106=136) sekä 85 pudotuspeliä (5+22=27). Hän voitti Penguinsin riveissä myös kaksi Stanley Cupia. Määttä uskookin tuovansa Red Wingsin joukkueeseen tarvittavaa kokemusta.

– Muistan, kuinka hyvä joukkue Red Wingsillä aikanaan oli. Toivon, että pystyn tuomaan tarvittavaa lisäarvoa joukkueen tämän hetken pelaamiseen. Toki sitä yrittää olla oma itsensä ja löytää paikkaansa kokoonpanosta, mutta uskon, että minulla on joukkueelle paljon annettavaa, Määttä kiteytti.

Määttä pääsee pelaamaan Red Wingsin joukkueeseen yhdessä muun muassa nuoren supertähden, saksalaispuolustaja Moritz Seiderin kanssa. 21-vuotias lahjakkuus valittiin viime kauden parhaaksi tulokkaaksi, kun 82 otteluun syntyivät tehopisteet 7+43=50. Määttä ylistikin vuolaasti Seiderin ominaisuuksia sekä potentiaalia.

– Hänellä riittää taitoa ja hyökkäysvoimaa. Lisäksi Seider pelaa erinomaisesti molempiin suuntiin. Hän on mahtava lahjakkuus seurata. Detroit on varannut viime vuosina hyvin ja hän on siitä osoituksena. Seider on puolustaja, joka pystyy nostamaan lähivuosina tasoaan huimasti, Määttä kehui.