Ennalta lähes varmana ykkösvarauksena tämän kesän NHL Draftissa pidetty Shane Wright ei mahtunut lopulta edes kolmen kärkivarauksen joukkoon Montrealissa pidetyssä varaustilaisuudessa.

Kanadalaissentterin nappasi lopulta riveihinsä Seattle Kraken vuorolla 4. Nyt Wrightin valumisesta kärkikolmikon ulkopuolelle on nyt tipahdellut julkisuuteen huolestuttavia väitteitä. Nuorukaisen asenne seurojen ennen varaustilaisuutta tekemissä haastatteluissa on tiettävästi ollut kaikkea muuta kuin ammattimainen.

NHL-toimittaja Chris Peters paljastaa podcastissaan useiden seurojen sivuuttaneen Wrightin omalla varausvuorollaan miehen haastatteluissa osoittaman ”surkean asenteen” vuoksi – eikä tässä vielä kaikki.

– Kuulemani mukaan Wright oli surkea useammalla osa-alueella. Varaustilaisuutta edeltävät haastattelut olivat erittäin haitallisia hänen kannaltaan. Hänelle oli jo pitkään kerrottu, että hän olisi varma ykkösvalinta, eikä kukaan tulisi syrjäyttämään häntä siltä paikalta, Peters heittää arvionsa Wrightin ylimieliseksi väitetyn asenteen syistä.

Myös pelaajan työmoraali NHL Scouting Combinessa sai kärkivuoroilla varanneet seurat tiettävästi mietteliäiksi sen suhteen, onko nuorukaisesta todella kyseisten seurojen tulevaisuuden keulahahmoksi.

Hiljattain kolmen vuoden NHL-tulokassopimuksen solminut Wright pelasi päättyneen kauden Kingston Frontenacsin OHL-junnujoukkueessa, jossa 18-vuotias iski 63 otteluun 32 maalia ja 94 pistettä.