Toronto Maple Leafsin ilmoitus hyökkääjä Ilja Mikhejevin kauppaamisesta kuluvan kesän siirtomarkkinoilla on saanut muut NHL-seurat liikkeelle.

Kanadan arvostetuimpiin NHL-sisäpiiritoimittajiin lukeutuvan Chris Johnstonin mukaan jopa puolet NHL-seuroista on jo ollut yhteydessä Maple Leafsin seurajohtoon venäläishyökkääjän tiimoilta. Sopimuksettoman rajoitetun vapaan agentin kerrotaan hakevan sopimusta, jonka vuosipalkka pyörisi noin neljän miljoonan dollarin tietämissä.

Eliittitason keskimmäisten hyökkäysketjujen pelaajaksi tituleerattua laitahyökkääjää on verrattu mm. Colorado Avalanchen Artturi Lehkoseen sekä Tampa Bay Lightningin Nick Pauliin, joista kasvoi menneellä kaudella joukkueilleen kullanarvoisia pudotuspelipelaajia.

Kolme kautta NHL:ssä pelannut 27-vuotias Mikhejev iski menneellä kaudella pelaamissaan 53 ottelussa uransa tähänastiset ennätystehot 21+11=32.