New York Rangers taistelee ykkössentterinsä Mika Zibanejadin johdolla parhaillaan paikasta Stanley Cupin finaaleihin.

Ruotsalaistähden hankinta Ottawa Senatorsista on saattanut jäädä monelta unholaan, joten kerrataanpa hieman kesällä 2016 tapahtunutta pelaajakauppaa. Rangers luopui tuolloin kokeneesta sentteri Derick Brassardista sekä 7. kierroksen varausvuorosta (2018) vaihdossa nuoreen Zibanejadiin sekä 2. kierroksen varausoikeuteen kesälle 2018.

Sittemmin kaksikon urat ovat poikenneet toisistaan huomattavasti. Nykyisin 34-vuotias ja kiekkokiertolaiseksi ajautunut Brassard ehti pelaamaan Rangers-paidassa 139 ottelua tehoin 32+45=77. Tätä nykyä 29-vuotias Zibanejad taas on johdattanut Rangersin hyökkäystä 404 ottelussa tehoin 165+199=364.

Senatorsin puolustukseksi on sanottava, että sillä oli kasassa kova nippu kesällä 2016. Brassardin hankinta avitti Erik Karlssonin, Bobby Ryanin, Mike Hoffmanin, Mark Stonen ja kumppanien tähdittämän joukkueen seuraavalla kaudella voiton päähän Stanley Cupin finaaleista. Tämän jälkeen seurassa alkoi täydellinen mahalasku, joka on kestänyt aina näihin päiviin asti.

Molemmat saivat silti mitä halusivat. Senators pääsi kaudella 2016-17 lähelle tavoitettaan, mutta pidemmässä juoksussa treidin selvä voittaja on Rangers, jonka top 6 -hyökkäykseen Zibanejad on kuulunut nyt kuuden kauden ajan.

Saako Rangers oman palkintonsa treidistä tänä kesänä, jää nähtäväksi.