Colorado Avalanche tuntui jäävän NHL:n pudotuspelien kolmannella kierroksella pahaan rakoon, kun sen ykköstorjuja Darcy Kuemper loukkaantui. Ylävartalovamma piti pelaajan pois toisesta osasta Edmonton Oilersia vastaan sivussa.

Pahasta raosta ei lopulta ollut mitään valtakunnan tietoa, vaikka kauden aikana eniten pelannut Kuemper sivussa tyystin olikin. Kun Avs tyrmäsi öljypaidat numeroin 4-0, otti se ottelusarjassa jo toisen voittonsa.

Coloradolla on nyt edessä eräänlainen positiivinen ongelma. Kuka on aloittava veskari, kun Kuemper tulee pelikuntoiseksi, hän vai Pavel Francouz?

– Katsotaan, päävalmentaja Jared Bednar sanoi NY Postin mukaan.

– Arvoimme tapahtumia ja keskustelemme sekä Darcyn että Frankien kanssa. Sitten teemme päätöksiä.

Tuuraaja Francouz venyi 24 torjuntaan antaen kavereilleen, ja saaden samalla kenties parhaan mahdollisen syntymäpäivälahjan. Tshekkipelaaja täyttää tänään 3. kesäkuuta 32 vuotta.

– Tiesin ensimmäisistä sekunneista alkaen sen, että pelaajat auttaisivat minua paljon. Se teki minusta rauhallisemman.

Avuille on tietysti Oilersin kaltaista joukkuetta vastaan, kun kärkiniminä häärivät esimerkiksi Connor McDavidLeon Draisaitl ja Evander Kane. Molari sai pelin tuoksinnassa ”Frankie! Frankie!” -kannustushuutoja.

– Kyseessä oli kokonaisvaltainen joukkuetyö. ”Go, Avs, Go!” tai ”Let’s go Avs!” -huudot olivat parempia, Kuemperin paikkaaja veisteli.

New York Post

@nypost
Nazem Kadri, Pavel Francouz lead Avalanche to Game 2 win over Oilers trib.al/u75qmkx