Jukka Jalonen antoi taas uuden työnäytteen NHL:ää varten voittamalla MM-kultaa. Yksi ongelma NHL-unelman tiellä on ollut suosittelijoiden ja kontaktien puute Atlantin toisella puolen, mutta Leijonakuninkaalla on ainakin yksi ässä hihassaan.

Jalonen on nimittäin valmentanut Glen Gulutzania. 11 kautta NHL-valmentajana toiminut ex-sentteri pelasi Vaasan Sportissa kaudella 1997-98 35-vuotiaan tulevan Suomen maajoukkuekoutsin alaisuudessa.

Edmonton Oilersin apuvalmentajana nykyään toimiva Gulutzan on päässyt myös päävalmentajaksi NHL:ssä. Kaudet 2011-13 hän luotsasi Dallas Starsia ja 2016-18 Calgary Flamesiä.

Päävalmentajia NHL:ssä etsivät Detroit Red Wings, Winnipeg Jets, Dallas Stars, Vegas Golden Knights ja Philadelphia Flyers. Myöskään väliaikaisten päävalmentajien johdossa olevat Chicago Blackhawks, Edmonton Oilers, Florida Panthers ja Montreal Canadiens eivät ole tehneet vielä virallista päätöstä ensi kauden käskyttäjistään.

Jalonen on puhunut olevansa avoin myös apuvalmentajan työhön NHL:ssä, jos ajatukset pelitavasta menevät jossain määrin yksiin päävalmentajan kanssa.