Leijonien tuore maailmanmestari Jussi Olkinuora pystyi MM-kotikisoissa mielettömään suoritukseen. Hänet valittiin koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi, turnauksen tähdistöön ja vieläpä pelipaikkansa parhaaksi.

MM-historiaa erilaisista lähteistä selaamalla käy selväksi, että samaan suomalaisista on kyennyt vain vuonna 2016 Patrik Laine. NHL:n supertähti Hän nakutti hopeisissa Venäjän kisoissa pisteet 7+5=12.

Muitakin kovia meriittejä

Most Valuable Player -palkinnon MM-jäillä leijonapelaajista ovat saaneet Olkinuoran ja Laineen lisäksi niin ikään NHL:stä tutut Pekka Rinne (2014) ja Teemu Selänne (1999).

MM-kisoissa suomalaisista parhaiksi maalivahdeiksi on noussut nyt yhdeksän molaria. Ennen Olkinuoraa kunnian sai Edmonton Oilersin maalilla nykyisin torjuva Mikko Koskinen mainittuna vuonna 2016 ja ennen tätä Rinne vuotta aiemmin.

Mielenkiintoinen tilastofakta on sekin, että jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospectsin mukaan Olkinuoran pelaajakortti oli tämän nettisivuston viime viikon toiseksi etsityin 16 397 haulla. Edelle ylsi vain Slovakian Juraj Slafkovsky (21 077) – pelaaja, joka varataan NHL:ään kesällä mahdollisesti jopa ykkösenä.