Minnesota Wild on menettämässä tämän kauden toiseksi parhaan pistemiehensä Kevin Fialan muualle ensi kaudeksi.

Kuluvan kauden runkosarjassa 85 (33+52) tehopistettä mättänyt sveitsiläinen vihjaa nyt itse lähdöstään Instagram-tilillään, johon mies oli lisännyt kuvan saatesanoin ”Kiitos Minnesota”. Miehen pelikaverit ovat hekin kommentoineet kuvaa sydän-hymiöin, mikä viittaa vahvasti 25-vuotiaan tähden lähdön puolesta.

Oman lisänsä Fialan lähtöhuhuille antoi seuran GM Bill Guerin, jonka kommentit vuosikausia siirtohuhuissa pyörineestä Matt Dumbasta sekä Fialasta kertoivat omaa kieltään siitä, kumpi pelaajista kuuluu seurapomon suosikkeihin.

– Miksi Dumba (on aina siirtohuhuissa)? Hän pelaa jättimäisiä minuutteja ja tekee monia asioita todella hyvin. Kaikilla on heikot hetkensä. Kevin (Fiala) ei pelannut hyvin pudotuspeleissä, mutta haluaisimme pitää hänet täällä. Pidän Matt Dumbasta. Hän on hemmetin hyvä puolustaja, jonka ihmiset ovat valmiita heivaamaan pihalle vain siksi, että Kevin pelasi kolme hyvää kuukautta, Guerin lataa The Athleticille.

Tästä kaudesta 5,1 miljoonaa dollaria tienannut Fiala on tulossa kesällä rajoitetuksi vapaaksi agentiksi. Wildilla ei uskota olevan pelimerkkejä palkankorotusta vaativan pistelingon pitämiseksi seurassa, vaan Guerinin uskotaan kauppaavan ilman sopimusta olevan pelaajan oikeudet toisaalle kesän aikana.