Suomalaishyökkääjä Kristian Vesalaisen NHL-ura on jäämässä tauolle. Ruotsalaislehti Expressen kertoo, että SHL-seura Malmö Redhawks on saamassa Vesalaisen vahvuuteensa ensi kaudeksi.

22-vuotias Vesalainen pelasi kuluneella kaudella Winnipeg Jetsin riveissä 53 NHL-ottelua tehopistein 2+1. Lisäksi hän tahkosi AHL:ssä Manitoba Moosen joukkueessa 17 ottelua runkosarjassa pistein 3+3 sekä kaksi ottelua pudotuspeleissä ilman tehoja.

Winnipeg varasi Vesalaisen ykköskierroksella (#24) kesän 2017 draftissa. Hyökkääjä on viettänyt Pohjois-Amerikassa edelliset neljä kautta lukuun ottamatta lainavisiittejä Jokereihin ja HPK:hon. Hän on pelannut NHL:ssä 70 ottelua (2+3) ja AHL:ssä 105 ottelua (20+34=54). Vesalaisen sopimus umpeutui kuluneeseen kauteen.

Aiemmalla urallaan Vesalainen on pelannut Ruotsissa kausilla 2015-17. Tuolloin hän edusti Frölundaa ja pelasi seurassa sekä edustusjoukkueessa että junioreissa.