Boston Bruinsin supertähtihyökkääjä David Pastrnak liittyi tällä viikolla Tshekin maajoukkueen mukaan Suomen MM-kisoihin.

Vaikeasti MM-turnauksensa aloittanut Tshekki otti eilen Pastrnakin tuella vakuuttavan 5-1-voiton Latviasta. Kari Jalosen luotsaamassa joukkueessa vallitsee voiton jälkeen jo selvästi rennompi tunnelma.

Jalonen oli tyytyväinen Pastrnakin MM-turnauksen avausotteluun.

– Hän tuo ihan oikeasti energiaa joukkueeseen. Hän oli matkustanut eilen (torstaina) pitkän päivän, mutta poikahan oli virtaa täynnä. Hän on loistava pelaaja mutta myös hyvä tyyppi, Jalonen sanoi Ilta-Sanomien haastattelussa.

Pastrnak saapui Nokia Arenan haastattelualueelle pitkästä lentomatkastaan huolimatta hyvinkin pirteänä ja keskustelun aiheeksi tuli pian suomalainen olutkulttuuri.

– Rakastan olutta. Soitan Tuukalle (Rask) ja kysyn, mikä on paras suomalainen olut. Haluan kokeilla suomalaisia oluita, Pastrnak sanoi IS:lle hymyillen leveästi.

Kari Jalonen ei pitänyt Pastrnakin oluen maistelua pahana asiana.

– Kyllä sallitaan, Jalonen kertoi hymyillen.

– Olin juuri Tshekissä pari kuukautta ja minun mielestäni siellä olut on kyllä parempaa, Jalonen kuittasi nopeasti perään.

Jalonen on kuitenkin asettanut rajat tiettyyn pisteeseen asti.

– Ei näissä kisoissa kannata yöhön lähteä. Se ainakaan auta mitään. Nämä ovat ammattiurheilijoiden kisat, Jalonen totesi.

Pieni oluen maistelu ja rentoutuminen ei sen sijaan ole pahitteeksi. Sehän on kuin rahan laittamista tilille, voisi sanoa.

LIITY TÄSTÄ mukaan Suomen suurimpaan NHL-aiheiseen Facebook-ryhmään!

LUE MYÖS:

Igor Larionov täräytti hurjan väitteen Miro Heiskasesta – pitääkö tämä jo paikkansa?

Jukka Jalonen mylläsi Leijonien ketjut uuteen uskoon – NHL-supervahvistukset mukana!

IS: Tässä Esa Lindellin pakkipari MM-kisoissa – Jukka Jaloselta yllättävä ratkaisu!

Miro Heiskasen avausottelu MM-kisoissa selvisi – tässä Dallas Stars -tähden puolustajapari Leijonissa