Vielä ennen Pekingin olympiaturnausta suomalaiset jääkiekkoilijat olivat varsin kaukana niin sanotusta kolmen kullan klubista – eli klubista, jonka pelaajat ovat voittaneet urallaan maajoukkueessa MM- ja olympiakullan sekä NHL:n Stanley Cupin.

Tuota titteliyhdistelmää pidetään yleisesti jääkiekkomaailman arvostetuimpana saavutuksena, ja Stanley Cupia arvostetuimpana yksittäisistä titteleistä.

Kun Leijonat huuhtoi talvella historiallisesti olympiakultaa, on nyt Valtteri Filppula MM-kullan päässä tuosta klubista. Jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospects-sivuston mukaan hän on ainoa pelaaja koko MM-turnauksessa, joka tuohon voi nyt yltää.

Filppula voitti Stanley Cupin Detroit Red Wingsin väreissä kauden 2007-08 päätteeksi.

Elite Prospects

@eliteprospects
#IIHFWorlds facts: Valtteri Filppula is the only player in this year's tournament that will join the "Triple Gold Club" in case of a gold medal.

Triple Gold Club (NHL Stanley Cup Champion + Olympic Gold Medal + World Championship Gold Medal) members:

eliteprospects.com/awards?name=Tr…

Oheinen twiitti oli tehty maanantaina, joten kannattaa huomioida se, että maat voivat täydentää joukkueitaan vielä nuoren turnauksen aikana pelaajilla, jotka ovat Filppulan kanssa samassa tilanteessa.