Ruotsi pelasi MM-kisojen avausottelunsa Itävaltaa vastaan ainoastaan kolmella kentällisellä. Joukkue on jättänyt peräti kahdeksan kisapassia vielä leimaamatta sen toivossa, että se saisi NHL:n puolelta kovia vahvistuksia joukkueeseensa.

Suunnitelma ei ole kuitenkaan edennyt Ruotsin kannalta toivotulla tavalla. Aftonbladet uutisoi, että ensin MM-kisakutsusta kieltäytyivät Minnesota Wildin Joel Eriksson Ek ja Jonas Brodin sekä Washington Capitalsin Marcus Johansson ja Johan Larsson. Heistä Eriksson Ek jää pois loukkaantumisen vuoksi kun taas Johanssonilla ja Larssonilla umpeutuu NHL-sopimus.

Expressen tiedotti puolestaan sunnuntaina, että myöskään Boston Bruinsin puolustaja Hampus Lindholm ei ole tulossa kisoihin. Hän kärsi ennen pudotuspelejä nivelsidevammasta, minkä vuoksi hän jättää turnauksen väliin.

NHL-miesten lisäksi Ruotsi ei saa mukaan myöskään Färjestadin riveissä juuri SHL-mestaruutta juhlinutta hyökkääjäkaksikkoa, Linus Johanssonia ja Jacob de la Rosea. Molemmat jättäytyivät pois kisoista loukkaantumisten vuoksi.

Ruotsin mukana on tällä hetkellä kuusi pelaajaa, joiden kisapasseja ei ole leimattu ja jotka istuvat katsomossa odotellen, että jos NHL:stä ei ala tulemaan uusia vahvistuksia joukkueeseen. He ovat puolustajat Jonathan Pudas ja Christian Folin sekä hyökkääjät Oskar Lang, Nils Åman, Linus Karlsson sekä Elmer Söderblom.

Ruotsi voitti turnauksen avausottelunsa Itävaltaa vastaan lukemin 3-1. Sunnuntaina se kohtaa Tshekin iltaottelussa.