Edmonton Oilers kokee perjantain pudotuspeliottelun alla raskaan menetyksen. Joukkueen kärkipakkien joukkoon kuuluva Darnell Nurse ei pelaa joukkueensa takalinjoilla Los Angeles Kingsiä vastaan pelikiellon takia ottelussa, jossa LA on ensimmäistä kertaa katkonpaikassa.

NHL:n nettisivuilla kerrottiin, että Nurse on sivussa moukaroituaan Kingsin sentteri Phillip Danaultia päähän keskiviikkoaamun viidennessä osassa. Tapaus aiheutti paljon höpinää, Suomea myöten.

– Hän on hyvä jääkiekkoilija, joka on nyt sivussa kokoonpanostamme. Mutta olemme pelanneet ennenkin ilman häntä, ja olemme pystyneet käsittelemään tällaisen asian, Oilers-luotsi Jay Woodcroft kuittasi.

Esimerkiksi Twitterissä tapaus herätti NHLfi-tägin alla keskustelua paljon. Vaikutti siltä, että usea kommentoija olisi voinut jakaa paljon isommankin kakun.

Nursen menetys on nähtävästi kärkipelaajien varassa olevalle Edmontonille silti raskas, vaikka luotsi tapauksen tyynesti kuittasikin. Nurse on pelannut Kings-sarjassa Oilers-pelaajista ottelukohtaisesti eniten minuuttien näyttäessä lukemia 21.45.

– Olin hieman yllättynyt kuullessani pelikiellosta. En nähnyt siihen johtanutta tapausta pelin aikana. Mutta joo, Nursen menetys on meille iso. Hän pelaa suuria minuutteja, ja on iso johtaja kentällä ja kopissa, öljypaitojen peliaikatilaston kakkonen (20.49) Cody Ceci mietti.

Piristysruiske Kings johtaa ottelusarjaa 3-2, ja se pääsee yrittämään pudotuspelien avauskierroksen otteluparin katkaisemista kotijäällä.