New York Islandersin ykköstähti Mathew Barzal on ottanut varsin suorasanaisesti kantaa mahdollisiin siirtohuhuihin.

24-vuotiaan tähtisentterin on arveltu jopa vaativan siirtoa toisaalle ensi kauden jälkeen, mikäli Islanders ei onnistu kasaamaan miehen ympärille Stanley Cupista tosissaan kamppailevaa joukkuetta. Barzalin seitsemän miljoonan dollarin vuositulot takaava kolmivuotinen sopimus umpeutuu kesällä 2023, joskin mies on tuossa vaiheessa edelleen rajoitettu vapaa agentti.

Barzalin tuoreet kommentit puhuvat kuitenkin siirtopyynnön jättämisen sijaan pitkän jatkosopimuksen puolesta.

– Rakastaisin mahdollisuutta jatkaa uraani saarella. Tämä on kotini ja paikka, jossa haluan olla ja jossa haluan voittaa. Rakastan elämääni täällä, kaupunkia, faneja ja upeaa uutta areenaamme. Rakastan pukea sinioranssin pelipaidan päälleni. Tekisin mielelläni pitkän jatkosopimuksen tänne.

– On mielestäni upeaa, jos pelaaja saa tilaisuuden pelata koko uransa yhdessä organisaatiossa. Useat suosikkiurheilijani ovat tehneet saman ja olisi hienoa seurata heidän jalanjäljissään, Barzal kertoo seuransa kotisivuille antamassaan haastattelussa.

Barzal on pelannut Islandersissa nyt viisi kokonaista NHL-kautta. Kuluvalla kaudella kanukkitaituri iski 73 runkosarjapelissä tehot 15+44=59.