Vaahteranlehtipaidat johtivat matsia vielä kolmannen erän loppupuolella 3-5, mutta niin vain Suomi kiri rinnalle ja jatkoerässä ohi Kasper Halttusen ja Joakim Kemellin maaleilla.

Kanadalaiset olivat tappion jälkeen ymmärrettävästi murheen murtamia. Maa oli Yhdysvaltojen viime vuoden kisoista hallitseva maailmanmestari, mutta toisaalta nyt nämä kisat huomioiden seitsemän viime turnauksen saldo on yksi ainoa mitali – tuo kulta.

– Joukkueena meidän olisi pitänyt olla tänään (torstaina) kurinalaisempia, suurlupaus Connor Bedard oli sanonut kanadalaismedioiden mukaan.

– Suomi voi tehdä heidän osaamisellaan helpostikin tehdä kaksi maalia kahdessa minuutissa – ja sen he tekivätkin. Tämä on aika kova juttu, nollavitonen Bedard manasi.

Hänen tulevaisuus on pieleen menneestä poikaturnauksesta huolimatta lupaava. Pelaaja varataan vuoden 2023 kesällä NHL:ään luultavasti kärkipään joukossa, tuoreimpien tietojen mukaan jopa ykkösenä – ja suvereenisti.

Silti, oppia pitää ammentaa. Siihen viittasi kanadalaisluotsi Nolan Baumgartnerkin.

– Toivon, että nämä pojat oppivat jotakin tällä reissulla staffin ja toistensa kautta.

– Tällainen häviäminen kirvelee, mutta tässä on paljon opittavaa ja sellaisia asioita, jotka he voivat ottaa mukaansa jatkoon.

Suomi kohtaa MM-välierässä Ruotsin lauantaina. Toisessa parissa pelaavat Yhdysvallat ja Tshekki.