The Athletic toimittaja Pierre LeBrunilla on usein radikaaleja kehitysehdotuksia NHL:lle. Tällä kertaa hän kysyi taalaliigan toimitusjohtajien mielipiteitä voittolaukauskilpailujen lakkauttamisesta.

Suuri osa ideaa kannattavista toimitusjohtajista oli sitä mieltä, ettei vaihtoehtoinen ratkaisu ole ainakaan jatkoajan muuttaminen playoff-tyyliseksi maaliin asti jatkuvaksi väännöksi tähtipelaajien taakan kasvamisen vuoksi. Yksi NHL-GM oli toisaalta juuri sen kannalla.

Ideaa vastaan olevista toimitusjohtajista moni haluaisi vähentää voittolaukauskilpailujen määrää jatkoajan pidentämisellä, esimerkiksi kahdeksaan minuuttiin. Yksi voittolaukauskisojen poistamista vastustava argumentti oli NHL-fanien innokas asenne kyseistä ottelun ratkaisumuotoa vastaan.

Jatkoajan miehityksen vaihtaminen 4vs4:stä 3vs3:een on tehnyt voittolaukauskilpailuista jo merkittävästi harvinaisempia. Ennen sääntömuutosta ratkaisu tuli jatkoajalla kaudesta riippuen 38-50-prosenttisella todennäköisyydellä, kun taas nykyisellä pelaajamäärällä jatkoajalle päätyneet ottelut ovat ratkenneet 61-68-prosenttisen varmasti viisiminuuttisen aikana.