Montreal Canadiensin tuore GM Kent Hughes aikoo siivota joukkueensa kallispalkkaisia sopimuksia ulos seurasta kesällä, uskovat useat eri NHL-sisäpiirilähteet.

Todennäköisimpänä lähtijänä pidetään seurassa 10 kauden aikana yli 600 ottelua urakoinutta Brendan Gallagheria, joka pelaa parhaillaan vasta ensimmäistä kautta kuusivuotisesta, 39 miljoonan dollarin arvoisesta jatkosopimuksestaan.

29-vuotiaan Gallagherin kauppaamiseen uskoo myös Montreal Gazetten NHL-toimittaja Stu Cowan.

– Hughes haluaa todennäköisesti eroon Gallagherin viidestä viimeisestä sopimusvuodesta, jonka vuosittainen cap hit -lukema on 6,5 miljoonaa dollaria. Hyökkääjää itseäänkään tuskin haittaisi vaihtaa joukkueeseen, jossa olisi paremmat mahdollisuudet kamppailla Stanley Cupin voitosta, Cowan kirjoittaa.

Gallagherin vaisu kausi saattaa tosin karkottaa osan ostajaehdokkaista. 174-senttinen taituri on iskenyt 52 ottelussa vain kuusi maalia ja 20 tehopistettä.