Toukokuussa Suomessa alkaviin jääkiekon MM-kisoihin saatetaan saada huippunimiä NHL:stä.

Montreal Canadiensin tähtihyökkääjä Nick Suzuki kertoi maanantaina TSN:lle harkitsevansa tosissaan MM-kisoihin osallistumista, jos Kanadan maajoukkueen johto kysyy häntä mukaan.

22-vuotias Suzuki on kehittynyt nopeassa ajassa NHL:n keskushyökkääjien eliittiin. Loistavasta puolustuspelaamisestaan tunnettu mailataituri on tehnyt tällä kaudella umpisurkeasti pärjänneen Canadiensin riveissä 76 ottelussa tehot 20+37=57. Suzukin valittiin keväällä NHL:n All Star -tapahtumaan.

Suzuki on myös ennestään tuttu pelaaja Kanadan päävalmentajalle Claude Julienille. Hyökkääjätaituri pelasi Julienin alaisuudessa Canadiensissa puolentoista kauden ajan.

Carey Price jättämässä odotetusti MM-kisat väliin

Canadiensin tähtivahti Carey Price kertoi maanantaina TSN:lle, että hän aikoo jättää suurella todennäköisyydellä MM-kisat väliin. Kanadalle olympiakultaa Sotshissa tuonut maalivahti huomautti kuitenkin haastattelussa, että hän on aina halunnut olla mukana MM-turnauksessa.

Pricen ratkaisu on kuitenkin hyvin odotettu, sillä hän oli lähes vuoden sivussa NHL:stä ollessaan päihdeongelmista kärsiville pelaajille kohdistetussa tukiohjelmassa. Price palasi viime viikolla takaisin NHL-kaukaloon.

John Lu

@JohnLuTSNWpg
#Habs Suzuki says he would consider playing at the World Championship if Team Canada asked him. @TSN_Edge