St. Louis Bluesin suomalaisvahti Ville Husso on tehnyt tällä kaudella läpimurron aivan NHL:n huipulle. Husso on pelannut 35 ottelua torjuntaprosentilla 92,38. Hän on ryöstänyt myös ykkösvahdin aseman mestaruuden voittaneelta Jordan Binningtonilta.

Husso keskusteli läpimurrostaan The Athleticin kanssa. Binningtonilla oli siinä valtava rooli. Husso oli vaikuttunut siitä, miten kanadalaisvahti harjoitteli.

– Katselin Binneriä, eikä hänellä ollut välipäiviä. Joka kerta, kun menee jäälle, täytyy haastaa jätkiä. He saattavat suuttua joskus, kun torjut heidän yrityksensä, ja he saattavat soittaa suutaan, jos tekevät maalin, Husso kertoo.

– Mutta kun mietin mennyttä, pelkästään se miten keskittynyt Binner oli sai minut ajattelemaan: ”Noin se kuuluu tehdä”. Taso, jolla hän pelasi viime vuonna illasta toiseen, ja mitä siihen vaaditaan, kopin sen ja tuloksia tuli.

Ennen sitä Husso ei ollut kaikista kovin harjoittelija.

– En ollut 100-prosenttisesti aina paikalla. Nyt, kun tein jotain, minulla oli siihen syy ja parantua.

St. Louisin päävalmentaja Craig Berube on myös huomannut muutoksen Hussossa.

– En ole aina hänen lähellään, mutta hän on kaukalossa luultavasti ensimmäisenä useimpina päivinä tekemässä tarvittavan, että hän on valmiina pelaamaan. Hänen keskittymisensä on todella hyvää.