NHL:n nettisivuilla tiedotettiin keskiviikkoyönä, että New Jersey Devilsin suurlupaus Jack Hughesin kausi on paketissa polvivamman takia. Se tuli viikonloppuna, kun pelaaja törmäsi NY Islanders -pelissä maanmies Oliver Wahlstromin kanssa.

Toisin kuin tavallista on, jutussa avattiin loukkaantumisen taustoja tarkemmin. Kyseessä on jonkinlainen MCL-vamma, eli jenkin sisempi sivuside on ottanut osumaa.

Hughes kuvattiin maanantaina, ja uutiset olivat surullisia. Kun Devils ei yllä jatkoon, eikä yhdysvaltalainen pysty pelaamaan ainakaan noin seuraavaan kymmeneen otteluun, on juhannuksen 2019 ykkösvarauksen kohtalo armoton.

Kolmatta kautta tarunhohtoisessa pelannut hyökkääjä summasi 49 ottelussa tehot 26+30=56. Apukapteeni on vielä toistaiseksi Devilsin paras maalari, vaikka hänellä on otteluita selvästi muita kärkinimiä vähemmän pelattuna.

Devilsin päävalmentaja Lindy Ruff summasi suojattinsa kauden sanoen, että hänen pelinsä meneminen eteenpäin on ollut hyvissä kantimissa.

– Hän on halunnut olla pelaaja, jonka voidaan luottaa olevan myös vastuullinen ilman kiekkoa. Ja kiekon kanssa hän luo paikkoja itselle sekä muille.