Jake DeBrusk avasi kautensa virallisella treidipyynnöllä. Siirtotakarajan ollessa jo takana 25-vuotias hyökkääjä on edelleen Boston Bruinsissa, mistä ei voi pelaajan itsensä yrityksen puutetta syyttää.

Mediatietojen mukaan Bruins myöntyi treidaamaan DeBruskin, mikäli vastaan tulee joukkuetta miellyttävä tarjous. Näin ei tapahtunut, sillä muita joukkueita pelotti kanadalaisen oikeus 4,4 miljoonan dollarin sopimukseen välimieskäsittelyn kautta.

DeBrusk teki agenttinsa kanssa asiassa myönnytyksen, ja toi julkiseen tietoon, että he ovat valmiita tekemään pienemmän sopimuksen ennen välimieskäsittelyä. Tämäkään ei tuonut Bruinsia miellyttävää treidiehdotusta, mutta 183-senttinen laituri ei jäänyt edelleenkään toimettomaksi.

Juuri ennen siirtotakarajaa edellä mainitut puheet konkretisoituivat, kun DeBrusk allekirjoitti kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen Bruinsin kanssa neljän miljoonan dollarin vuosipalkalla. Tämä tehtiin The Athletic -toimittaja Pierre LeBrunin mukaan muiden joukkueiden mielenkiinnon lisäämiseksi, mutta sekään ei auttanut.

Pahimmillaan DeBrusk voi siis olla Bruinsissa vasten tahtoaan kaksi ja puoli vuotta treidipyyntönsä jälkeen.