Kanadan juniorisarja WHL:ssä erityisesti kaksi suomalaispelaajaa vetää parhaillaan huikeaa kautta. He ovat hyökkääjä Niko Huuhtanen sekä puolustaja Christoffer Sedoff (artikkelikuvassa).

Avauskauttaan Pohjois-Amerikassa tahkoava 18-vuotias Huuhtanen on tehnyt kauden 56 otteluun upeat tehopisteet 32+36=68. Hän edustaa Everett Silvertipsin joukkuetta. Koko sarjan pistepörssissä nuorukainen on parhaillaan sijalla 17.

Tampa Bay Lightning varasi Huuhtasen kesän 2021 draftissa 7. kierroksella. Viime kausi sujui hänen osaltaan Tapparan U20-joukkueessa, jossa 37 otteluun syntyivät pisteet 20+14=34. Hän oli mukana alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa viime keväänä.

20-vuotias Sedoff edustaa puolestaan Red Deer Rebelsin joukkuetta. Hän on tehtaillut 57 otteluun pakin paikalta loistavat pisteet 6+45=51. Hän on parhaillaan puolustajien pistepörssin seitsemäs.

Sedoff edusti myöskin toissakaudella nykyseuraansa, jolloin hän teki 61 ottelussa pisteet 5+14=19. Viime kausi sujui puolestaan lainalla Suomessa. Hän pelasi Liigassa SaiPan riveissä 26 ottelua (0+2), Mestiksessä FPS:ssä seitsemän ottelua (0+1) sekä HIFK:n U20-joukkueessa kuusi ottelua (0+2). Sedoffia ei ole varattu NHL:ään.