Kaksi mennyttä kautta Nuorten Leijonien päävalmentajana toiminut, HPK:n Suomen mestaruuteen luotsannut Antti Pennanen sanoi lauantaina YLE:n NHL-studiossa jotain sellaista, joka saa kovimmat NHL-fanit kurtistamaan kulmiaan.

Pennanen kritisoi voimakkaasti studiossa, kuinka heikkoa NHL-joukkueiden viisikkopeli pahimmillaan on.

– Tietyllä tapaa, kun peliä katsoo, rakenteet ovat sekavia. Epäselvä hyökkääminen aiheuttaa epäselvää puolustamista. Puolustuspelin rakenteissa ei ole toisteisia rakenteita, Pennanen tylytti NHL-jääkiekkoa Nashville Predatorsin ja St. Louis Bluesin välisen ottelun toisella erätauolla.

Moni saattaa ihmetellä, mitä Euroopassa koko uransa valmentaneen Pennasen sanat muka merkitsevät, kun puhe kääntyy maailman parhaaseen kiekkoliigaan. Hänen sanansa muistuttavat kuitenkin erinomaisesti siitä, että NHL ei ehkä sittenkään ole huippujääkiekon yksi ja ainoa totuus.

Eikä Pennasen studioesiintyminen ollut pelkkää NHL:n kritisoimista. Hän nosti loistavalla tavalla esiin pelaajien taitotason pelin pienissä yksityiskohdissa. Huomiot laadukkaasta mailapaineesta, erinomaisesta vastahyökkäyspelaamisesta ja yksittäisten pelaajien henkilökohtaisesta taitotasosta olivat myös erinomaista pelipuhetta.

Pennasen puhetta kuunnellessa ei kuitenkaan voi välttyä ajatukselta, kuinka paljon rikkaampaa NHL-jääkiekko voisi olla, jos valmentajamarkkinoilla katse kääntyisi nykyistä useammin pois samoista vanhoista nimistä.

Euroopassa on upeita pallopelikulttuureja, joista pohjoisamerikkalaisilla olisi vielä paljon opittavaa.