NHL:n parhaan puolustajan palkinto Norris Trophy jaetaan tyypillisesti sarjan parhaalle hyökkäävälle puolustajalle. Viime aikoina pystin ovat voittaneet muun muassa Adam Fox, Victor Hedman ja Erik Karlsson.

Parhaasta puolustavasta puolustajasta puhutaan harvemmin. Kiekkoanalytiikkaan erikoistunut Twitter-tili JFresh listasi NHL:n parhaat puolustavat puolustajat.

Tilastoissa on otettu huomioon kolme viimeisintä kautta. Tarkastelussa on tasaviisikoin puolustaminen. Käytännössä tilasto mittaa sitä, kuinka hyvin kukin puolustaja onnistuu estämään vastustajan maalipaikat.

Ykkönen oli New York Islandersin Adam Pelech. Pelechin arvo ymmärretään hyvin New Yorkissa. Vaikka hän ei paljoa pisteitä mätäkään, solmi hän pitkän ja 5,75 miljoonan dollarin vuosipalkkaisen jatkosopimuksen.

Kymmenen parhaan joukkoon mahtui myös yksi suomalaisnimi: Dallas Starsin Esa Lindell. Pisteiden valossa Lindellillä on käynnissä vaikea kausi. Hän on nakuttanut 53 otteluun tehot 3+13=16. Lindell oli listalla kahdeksannella sijalla.

Voit katsoa koko listauksen alta.

JFresh

@JFreshHockey
Here are the top ten defensive defencemen in the NHL in terms of their projected individual impact on even strength defence.

A mix of the usual suspects and a few sneaky analytical darlings.