Minnesota Wild kuului vuosikaudet NHL:n harmaimpiin organisaatioihin.

Työteliäänä joukkueena tunnettu State of Hockeyn ylpeys kairasi usein tiensä pudotuspeleihin, mutta todelliset menestyssaumat loistivat vuodesta toiseen poissaolollaan. Nyt tilanne on toinen. Joukkue iskee kiekkoja vastustajan reppuun 3,8 maalin ottelukohtaisella tasolla. Sillä on lisäksi riveissään yksi sarjan jännittävimmistä supertähdistä – Kirill Kaprizov.

NHL-legenda Mike Modano listaa ESPN:lle syitä Wildin nousun taustalta.

– Aiemmin he saivat katsojat nukahtamaan tylsällä pelityylilään. Leima oli juuttunut seuraan vuosikausiksi, Modano tylyttää.

– Nyt heillä on taitoa ja todellisia tähtipelaajia. Mielestäni heillä ei ole ollut vastaavanlaista joukkuetta sen jälkeen, kun seura tuli liigaan. Koko kulttuuri on kokenut muutoksen vuoden sisällä, Modano ylistää.

Entisen NHL-supertähden lausunnot sisältävät piikin myös seuran pitkäaikaisen kapteenin Mikko Koivun suuntaan. Työteliäs ja puolustuspelin kautta peliä ajatteleva Koivu oli Wildin kasvot yli kymmenen vuoden ajan. Koko seura identifioitui Koivun vuosina työteliääksi, joskin harmaaksi organisaatioksi.

Samoilla linjoilla on myös seuran nykyinen GM Bill Guerin.

– Haluat pelata nopeatempoista peliä, koska se on paljon hauskempaa. Kun valmentajat käskevät sinun pelata kovalla tempolla, se pitää sinut sitoutuneena, Guerin vahvistaa ja tiivistää Wildin nykyisen strategian yhteen sanaan.

– Aggressiivisuus. Jos pitäisi valita yksi sana, se olisi aggressiivisuus. Sinun on pelattava edelleen vastuullisesti myös puolustussuuntaan, mutta haluamme olla aggressiivisia kaukalon jokaisella osa-alueella. Ei taka-askelia. Pelitapamme noudattaminen ilman tämän tyylisiä pelaajia olisi vaikeaa. Mutta meillä on käytössämme juuri tarvittavat pelaajat, Guerin muistuttaa.

Minnesota Wild on parhaillaan NHL:n läntisen konferenssin kakkossijalla, yhdeksän pistettä ylivoimaista ykkösjoukkue Colorado Avalanchea perässä.