Edmonton Oilers pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden päävalmentajansa Jay Woodcroftin alaisuudessa ja nappasi heti 3-1-voiton New York Islandersista.

Woodcroft valmensi tähän asti neljättä kauttaan seuran farmijoukkue Bakersfield Condorsia. Joukkueessa on pelannut viime kaudesta lähtien myöskin suomalaispuolustaja Markus Niemeläinen.

Kun Woodcroft nousi Oilersin päävalmentajan paikalle, nousi myöskin Niemeläinen välittömästi takaisin NHL:n puolelle. Ottelu oli 23-vuotiaalle suomalaiselle kauden ja NHL-uran kahdeksas. Tehopisteitä ei ole vielä syntynyt.

Niemeläinen pelasi väkevän ottelun. Hän kerrytti ottelussa jääaikaa 11 minuuttia ja antoi peräti seitsemän taklausta. Joukkueen maalia vartioinut konkarivahti Mike Smith antoikin kehunsa Niemeläisen suuntaan ottelun jälkeen.

– Markus on iso kaveri, joka uskaltaa käyttää kokoaan hyväksi. Hän todellakin tuo uuden elementin joukkueeseemme. Hän tekee nimeään tutuksi kovaa kyytiä, Smith kommentoi NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Farmin puolella Niemeläinen on pelannut tällä kaudella 23 ottelua tehopistein 2+5. Viime kaudella hän pelasi joukkueessa 21 ottelua ja keräsi niihin tehot 2+4.