AHL on langettanut suomalaispuolustaja Juuso Välimäelle kolmen ottelun pelikiellon tuomarin koskemattomuuden rikkomisesta.

Välimäen edustaman Stockton Heatin ja Ontario Reignin välisessä kohtaamisessa sunnuntaina syntyi pienimuotoinen rähinä kolmannen erän aikana. Tilanteeseen myöhemmin mukaan tullut Välimäki tönäisi tuomaria pois tieltään, kun tämä yritti rauhoitella suomalaista. Tuomari vihelsi Välimäelle tilanteesta kymmenen minuutin rangaistuksen.

23-vuotias Välimäki oli juuri palannut joukkueensa kokoonpanoon loukkaantumisensa jälkeen. Hän oli pelannut viimeksi tammikuun 10. päivä.

Kaikkiaan kuluva kausi on ollut melko hankala Välimäelle. Hän on pelannut AHL:ssä 11 ottelua pistein 0+7. NHL:n puolella Calgary Flamesin paidassa vastuuta on tullut kahdeksassa ottelussa, joissa tehoja on kertynyt kahden syöttöpisteen verran. Hän joutui alkukauden aikana myöskin katsomon puolelle useissa otteluissa NHL:ssä.

Näet videon Välimäen pelikieltoon johtaneesta tilanteesta alta tai täältä. Tönäisy näkyy kohdasta 0:42 eteenpäin.

Mike Gould

@miketgould
Playing in his first game since Jan. 9, #Flames prospect Juuso Valimaki was assessed a Game Misconduct for Physical Abuse of Officials (Cat. III) at the 3:05 mark of P3 in tonight's @AHLHeat game against Ontario.

The penalty carries an automatic three-game suspension.