Edmonton Oilersin ja Nashville Predatorsin välisessä kohtaamisessa nähtiin suomalaisvahtien taisto, kun Mikko Koskisen edustama Oilers kukisti Juuse Saroksen edustaman Predatorsin voittomaalikilpailun jälkeen loppulukemin 3-2.

Koskinen torjui ottelussa 28 kertaa ja hänet valittiin ottelun kolmostähdeksi. Suomalaisvahti on nyt voittanut kolme peräkkäistä pelaamaansa ottelua joukkueen haastavan vaiheen jälkeen, jonka aikana se hävisi 15 pelaamastaan ottelusta peräti 13.

Ottelussa yhden maalin ja ykköstähden valinnan saanut puolustaja Evan Bouchard kehuikin vuolaasti Koskisen viimeaikaisia otteita ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

– Valtavia torjuntoja. Hän on tehnyt niitä meille paljon tällä kaudella, etenkin muutaman viime pelin aikana. Hän on todella pitänyt meidät mukana peleissä ja voittanut niitä meille.

Koskinen on nyt voittanut kauden 24 pelaamastaan ottelusta 12. Torjuntaprosentti on tällä hetkellä 90% ja päästettyjen maalien keskiarvo 3,18.

Myös Saros pelasi Predatorsin maalilla huippuottelun. Hän torjui peräti 44 kiekkoa ja sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Tähdistöotteluunkin valittu Saros on pelannut tällä kaudella 37 ottelua voitettuaan niistä 20. Tilastot ovat komeat 92,7% ja 2,36.

Ottelun suomalaisista kenttäpelaajista Predatorsin Mikael Granlund saalisti yhden syöttöpisteen. Oilersin Jesse Puljujärvi jäi puolestaan ilman tehopisteitä.

Edmonton Oilers

@EdmontonOilers
Go hug that massive Finn. #LetsGoOilers