Philadelphia Flyersin taaperrus on käynnistänyt kokoonpanon täydellisestä uudelleenrakentamisesta spekulaatioita, joissa pohditaan, ketkä kaikki ovat tulilinjalla. Claude Giroux’n nimi tulee pohdinnoissa päällimmäisenä esille, minkä takia kauden puolivälin lehdistötilaisuudessa joukkueen kapteenista kysyttiin myös toimitusjohtaja Chuck Fletcheriltä.

GM siirsi pallon suoraan Giroux’lle. Fletcherin mukaan 34-vuotias kippari pelaa toisessa joukkueessa vain, jos hän itse päättää niin.

Niinhän se käytännössä pakostakin on, sillä Giroux’n sopimuksessa on siirron estävä pykälä. Rivien välistä on kuitenkin selvästi luettavissa, että Flyers ei aio itse pyytää koko NHL-uransa pennsylvanialaisjoukkuetta edustanutta hyökkääjäänsä harkitsemaan pykälän poistamista treidiä varten.

Laitahyökkääjänkin tonttia kokeillut Giroux on kerännyt tällä kaudella 40 ottelussa tehot 15+19=34, mikä oikeuttaa joukkueen sisäisen pistepörssin ykköspaikkaan. Flyers taapertaa tällä hetkellä historiallisen synkästi, sillä käynnissä on seurahistorian pisin tappioputki. Tämä kausi on myös ensimmäinen, jona oranssipaidat ovat joutuneet kahdesti vähintään kymmenen ottelun häviökierteeseen.