Kolmatta kauttaan NHL:ssä ja New York Rangersissa tahkoava 20-vuotias Kaapo Kakko ei ole päässyt tälläkään kaudella tehopisteiden valossa kovaan lentoon. 35 ottelun jälkeen kasassa ovat tehopisteet 5+9=14.

Siitä huolimatta Kakko on muodostanut jo useiden viikkojen ajan Rangersin ykkösketjun yhdessä Mika Zibanejadin sekä Chris Kreiderin kanssa. Molemmat ovat pelanneet loistavaa kautta, nimittäin Zibanejadilla on kasassa 39 ottelun jälkeen pisteet 14+21=35 ja Kreider on tehtaillut 39 matsiin pisteet 24+11=35.

Vaikka Kakko ei tee samaan tahtiin pisteitä kuin edellä mainitut tähdet, joukkueen päävalmentaja löytää myös Kakon pelaamisesta positiivisia asioita.

– Kentän top 2 -pelaajat ovat tietenkin pelanneet todella hyvän kauden tähän mennessä. Yksi (Kreider) menee All-Star-otteluun, ja Mika on ollut uskomattoman hyvä. Kakko puolestaan on pelannut hyvin puolustussuuntaan, Rangersin päävalmentaja Gerard Gallant sanoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Gallant kertoi myös, että Kakon paikka ykkösketjussa ei ole toistaiseksi uhattuna.

– Niin kauan kun he pelaavat yhdessä hyvin, olen tyytyväinen tähän ratkaisuun. He pelaavat yhdessä hyvää kiekkoa ja ovat iso osa tätä joukkuetta.

Parhaillaan Kakko on kymmenen ottelun maalittomassa putkessa, jonka aikana pistesaldo on karttunut neljällä syöttöpisteellä. Hän osui viimeksi joulukuun 16. päivä Arizona Coyotesia vastaan. Tuolloin syntyi kaksi häkkiä samaan otteluun.

Myös joukkueena Rangersilla on kulkenut tällä kaudella erinomaisesti. Se on kerännyt kauden 39 ottelusta 54 pistettä ja löytyy tällä hetkellä Metropolitan divisioonan toiselta sijalta.