Calgary Flamesin riveissä läpimurtonsa NHL-pelaajien eliitin tuntumaan tällä kaudella tehneen Andrew Mangiapanen nykyinen sopimus umpeutuu ensi kesänä.

Taiturimainen 25-vuotias laituri on nakutellut alkukauden 34 pelissä peräti 18 maalia ja 21 tehopistettä, mihin suhteutettuna miehen nykyinen, vain 2,425 miljoonan dollarin vuosipalkka kuulostaa hyvinkin maltilliselta.

Hyökkääjän agentti Ritch Winter on nyt suututtanut jatkosopimusta odottelevat Flames-fanit miehen paljastettua Sporstnetin haastattelussa suositelleensa Mangiapanelle pitkän jatkosopimuksen sijaan lyhyttä, prove it -tyyppistä pätkädiiliä.

– Se mitä hänelle ehdoton, on kärsivällisyyttä. Hänen ympärillään on paljon kysymysmerkkejä. Kuten jääkö Johnny Gaudreau seuraan? Jääkö Chucky (Matthew Tkachuk)? Mutta ennen kaikkea, mitkä ovat mahdollisuudet muualla? Olet vuoden päässä pääsystä rajoittamattomaksi vapaaksi agentiksi urasi parhaassa iässä 27-vuotiaana, Winter luettelee.

– Neuvoni on, että olisi parasta solmia lyhyt sopimus, joko välimiesmenettelyn tai neuvottelujen kautta. Nuorena pelaajana haluat parasta, haluat taistella Stanley Cupista. Edessä on samanlaisia päätöksiä, joita Marian Hossa teki solmiessaan lyhyitä sopimuksia, ensin Detroitiin ja sitten Chicagoon, Winter muistuttaa mestaruutta jahdanneen ex-slovakkitähden pätkäsopimuksista.

Yksi tehokas kausi lisää saattaisikin nostaa kanadalaistaiturin arvon pilviin kesän 2023 vapailla markkinoilla.